Kortfattat om att spela LASERDOME

Inför spelet ger vi er en tydlig genomgång som förklarar hur spelet går till. Väl inne i västrummet tar du på dig utrustningen.  Du är nu redo för att spela. När spelledaren aktiverar spelet har du 10 sekunder på dig att gömma dig inne i arenan. Efter 10 sekunder aktiveras din utrustning och kampen kan börja.

Din uppgift är att samla så många poäng som möjligt genom att skjuta på de blinkande fälten på motståndarens utrustning. Varje spelare har 5 blinkande fält (träffytor). En träff på bröstet ger 200 poäng, rygg 100 poäng, axlar & pistolträff 50 poäng. Varje träff registreras automatiskt i din utrustning och du tilldelas poäng. Efter spelets slut sammanställs resultaten och alla kan se slutresultatet på en skärm i lobbyn. Ni tilldelas också personliga och detaljerade resultatkort

Regler

Allt spel sker på egen risk! Följ dessa regler för din egen skull: Spring inte, håll avstånd till dina kompisar och fiender, klättra och kryp är förenat med så stor skaderisk att det ska undvikas.

Vid eventuella problem kom genast ut till västrummet och meddela personalen. Efter spelet får du ditt resultat utskrivet i receptionen så glöm inte vilket ID namn din utrustning har. (T.ex. gandalf, bilbo etc)

Lycka till och må bäste spelare vinna!

Hur spelet går till

Du har i de flesta spelformer obegränsat med skott och liv, men när du själv blir träffad så slutar din pistol och utrustning att fungera i 2 till 5 sekunder och du förlorar poäng. Efter 2 till 5 sekunder aktiveras utrustningen igen och du är redo att hämnas…

Spelar ni lagspel gäller det att skjuta dina fiender men inte dina lagkamrater. Du ser skillnad på lagen genom deras färger på utrustningen. Spelar ni solospel är alla andra spelare dina fiender oavsett färg.

OBS: Pistolen har en tvåhandssensor. Du måste hålla med 2 händer för att pistolen skall fungera!

Historien

Lasersporten startade i USA. Idén kommer från armén där man 
behövde ett mer verklighetstroget sätt att öva sina soldater på. 
Detta system används fortfarande idag men har utvecklats enormt.

Den första kommersiella lasersportanläggningen startade i mitten på 80-talet och ryktet spred sig snabbt om det nya spännande spelet. Tyvärr hade inte tekniken kommit tillräckligt långt och datorerna var alldeles för långsamma så kunderna tröttnade efter ett tag.

I början på 90-talet hade datorkraften och elektroniken blivit tillräckligt snabb och robust så en ny våg av laserspelanläggningar började att spridas i huvudsak i England, USA & Australien. Nordens första LASERDOME öppnades i Stockholm & Oslo augusti 1993, Laserdome i Linköping startade 1998.

ÖPPETTIDER

Måndag: Öppet för bokningar.

Tisdag – Fredag: 14 – 20

Lördag: 12 – 20

Söndag: 12 – 18

KONTAKT

Laserdome Linköping

Industrigatan 38

582 77 Linköping

 

013-149800

info@laserdome-linkoping.se